Gewonde na schietpartij Amsterdam (UPDATE)

Bij een schietincident op de Jan Lievensstraat in Amsterdam-Zuid is een man (26) gewond geraakt, aldus de politie. Volgens Het Parool is hij Marokkaans-Amsterdamse crimineel uit de Diamantbuurt in De Pijp, die al door de politie gewaarschuwd was over een dreiging.

(beeld AT5/Twitter)

Ziekenhuis

Direct na het schietincident is het slachtoffer door een bekende naar een ziekenhuis gebracht. Vanuit het ziekenhuis heeft het slachtoffer de politie gebeld om te vertellen wat er gebeurd was. Hij zegt rond 05.30 te zijn beschoten door twee in het zwart geklede mannen. De politie zegt geen meldingen over het incident of over de daders te hebben ontvangen. Rechercheurs hebben zaterdagmorgen vroeg uitgebreid sporenonderzoek verricht.

Conflicten

Volgens Het Parool heeft het slachtoffer binnen het criminele milieu verscheidene conflicten en was hij ook door het Team Criminele Inlichtingen (TCI) gewaarschuwd voor een aanslag. De man is de broer van een bekende kickbokser. Bronnen binnen de onderwereld stelden tegenover Het Parool dat hij betrokken zou zijn enkele geweldsincidenten. Hij was al op jonge leeftijd betrokken bij ernstige misdrijven. Zo zou hij in september 2011 een geldloper hebben beroofd die geld kwam storten in de kluis van een Amsterdamse bank en in oktober van dat jaar met geweld een vrouw hebben beroofd van haar tasje, waarbij zij gewond raakte.