Gewonde bij schietpartij in IJsselstein overleden (video)

Bij een schietpartij op de Lanceerplaats in IJsselstein is zeker één persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de zaak, waardoor de afrit van de snelweg bij Nieuwegein is afgezet.

UPDATE: RTV Utrecht meldt dat het slachtoffer is overleden. Hij zou op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis zijn gereden, en daar zijn overleden. Inmiddels zou een verdachte zijn aangehouden. De politie zoekt nog naar andere verdachten.

UPDATE (2): Ooggetuigen vertellen tegen De Telegraaf dat er zou zijn geschoten met een automatisch wapen. Het slachtoffer zou in de buurt wonen van de Lanceerplaats. Er zouden nog twee verdachten op de vlucht zijn.

UPDATE (3): De politie heeft de omgeving bij de Nedereindseplas afgezet voor onderzoek. Daar staan meerdere auto’s en ME-busjes, zo meldt RTV Utrecht. Aan het einde van de middag zijn agenten in een linie de bossen ingegaan om die uit te kammen. Mogelijk bevinden zich daar nog verdachten. De A2 is inmiddels vrijgegeven.

Witte BMW

Er wordt onder meer een helikopter ingezet om een verdachte te vinden. In de straat waar zou zijn geschoten, wordt een witte BMW onderzocht, meldt een journalist ter plekke. Ook wordt er onderzoek gedaan bij tankstation BP De IJssel langs de A2.

Twee rijstroken op de A2 in de richting van Den Bosch zijn afgesloten, wat leidde tot een flinke file. Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding van de schietpartij is, en wat er verder precies is gebeurd.