Gewonden bij gewapende overval juwelier

In Breda is woensdagochtend rond kwart over elf een overval gepleegd op een juwelier. De eigenaar en een omstander raakten daarbij lichtgewond. Er zijn drie daders opgepakt. Doelwit van de overval was juwelier Smits aan de Nieuwe Haagdijk. Of de overvallers gewapend waren is nog onduidelijk. De eerste politieagenten arriveerden toen de overval nog bezig was. Twee daders werden aangehouden in straten in de buurt terwijl de derde wegreed in een auto. Die werd even later gesignaleerd op de snelweg A16 bij Dordrecht. De politie creëerde daar een kunstmatige file, waarna de overvaller zich overgaf.

De juwelier raakte bij de overval gewond aan zijn hoofd. Ook een getuige die in de zaak stond raakte lichtgewond. Mogelijk probeerde deze de juwelier te helpen. Ze zijn allebei met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht maar zijn inmiddels weer uit het ziekenhuis ontslagen.

De politie kon snel na de overval veel agenten op de been brengen. Die waren aanwezig op het bureau vanwege een geplande verkeerscontrole.

Begin maart is ook een juwelier overvallen aan de Nieuwe Haagdijk dat was juwelierszaak Goldpalace. De drie gewapende mannen zijn niet gepakt.