Gewonden bij schietpartij Amsterdam (UPDATE8)

In de Amsterdamse Pijp (Amsterdam-Zuid) zijn donderdagavond aan het begin van de avond drie mensen neergeschoten op de hoek van de Ceintuurbaan en het noordelijke deel van de Dusartstraat. Het zou om bezoekers gaan van voormalige coffeeshop Today.

Er is één zwaargewonde, de twee anderen raakten gewond aan been en arm. Volgens Het Parool zou de Amsterdamse Pakistaan “Saqib”, volgens onbevestigde berichten ook wel “Sjaak” genoemd, het zwaargewonde slachtoffer zijn. De gewonden zijn naar een ziekenhuis gebracht. Het forensisch onderzoek duurde tot laat donderdagavond voort.

De schutter die een helm droeg zou volgens getuigen uit een Volkswagen Caddy zijn gestapt. Na te hebben geschoten stapte hij weer in de auto die vervolgens via de Ceintuurbaan weg reed. Saqib werd meerdere malen in zijn bovenlichaam getroffen en zou er slecht aan toe zijn.

 

Boeloeloe

De schietpartij vond plaats nabij een voormalige  coffeeshop in de Dusartstraat dichtbij de hoek met de Ceintuurbaan. Ook Anass el Ajjoudi, alias Boeloeloe, kwam regelmatig in Today voordat hij in januari van dit jaar werd geliquideerd. Saqib, het zwaargewonde slachtoffer van donderdagavond, zou een vriend zijn van Boeloeloe. Volgens Het Parool horen Riff W. en Omar E. ook tot die groep. Zij werden dit jaar beschoten terwijl ze in Café Zuid zaten (een paar honderd meter van Today verwijderd op de Ruysdaelkade). Riff W. schoot toen vanuit het café terug. Zowel W. als E. bleven ongedeerd, twee andere criminelen raakten wel gewond. De groep uit Today zou een conflict hebben met een rivaliserend kamp uit de Amsterdamse Pijp.

De politie heeft de noordelijke Dusartstraat vanaf de Ceintuurbaan in de richting van de Eerste Jan van der Heijdenstraat, tot voorbij de coffeeshop, afgezet.

Over de schutters van vanavond is verder niets bekend. De politie heeft niemand aangehouden.