Gewonden door schietpartij in Den Helder

In de nacht van vrijdag op zaterdag is kort voor middernacht op het parkeerterrein bij de MacDonalds in Den Helder een schietpartij geweest. Drie mannen die in een auto zaten raakten gewond. De politie zegt één verdachte te hebben aangehouden, een tweede is nog voortvluchtig.

Omstreeks 23.55 uur kreeg de politie melding van het schietincident. Ter plaatse trof de politie aan de Verkeerstorenweg in Den Helder een personenauto aan waarop geschoten was. Bij de auto waren drie slachtoffers aanwezig. Het waren een 27-jarige man uit de gemeente Hollands Kroon en twee mannen van 24 en 21 jaar uit de gemeente Den Helder. Een van hen kon ter plaatse worden behandeld aan zijn verwondingen. De andere twee werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Zij verkeren niet in levensgevaar.

Uit een eerste onderzoek bleek er waarschijnlijk sprake was van twee daders, die ontkwamen op een motorscooter. Na een zoektocht werd een verdachte en het vermoedelijke voertuig aangetroffen. De verdachte is een 48-jarige man uit Leeuwarden. De tweede verdachte werd, ondank de inzet van een speurhond en een helikopter, niet aangetroffen.

De verdachte zit in volledige beperkingen. Inhoudelijke informatie over het incident wordt daarom niet verstrekt.