Gewonden na steekpartij in Den Haag (UPDATE VIDEO)

Op het Johanna Westerdijkplein vlakbij station Den Haag Hollands Spoor zijn zaterdagmiddag drie personen verwond door een man met een mes. Een verdachte is aangehouden en daarbij door de politie in zijn been geschoten. Het gebeurde in de buurt van de Haagse Hogeschool.

De eerste gewonde viel voor een shishalounge, personeel van de lounge ontfermde zich over de gewonde. De dader liep verder.

Getuigen spreken van meerdere schoten. Er zijn ambulances en ter plaatse gekomen. Na een oproep voor twee traumahelikopters is er een ter plaatse gekomen. Er was ook een arrestatieteam van de politie in de buurt.

Bij de politiemeldkamer kwam omstreeks 15.00 de melding dat op het Johanna Westerdijkplein drie mensen waren neergestoken door een man met een mes. De slachtoffers zijn naar ziekenhuizen gebracht, met onbekend letsel.

De politie zegt de man te kennen als iemand die eerder ‘verward gedrag’ vertoonde. Een grootschalig opsporingsonderzoek is opgestart. De burgemeester heeft de chefs van politie en Openbaar Ministerie bijeen geroepen. Aan het begin van de avond zei de politie dat er ‘geen signalen zijn dat er meer speelt’.