Vier doden in bos bij Frans meer (UPDATE)

Op een bosweg nabij het Franse Annecy, in de uitlopers van de Franse Alpen, zijn vier lichamen gevonden. Alle vier vertoonden ze schotwonden. Vlakbij werd een zwaargewond meisje gevonden. Een dode man zat achter het stuur en twee dode vrouwen lagen op de achterbank van een BMW met Britse nummerplaat. Tijdens het onderzoek ter plaatse door de Gendarmerie werd nog een 4-jarig meisje gevonden dat zich had doodgehouden onder één van de lichamen in de auto. 

Het lijk van een fietser en het zwaargewonde meisje werden in de omgeving ontdekt. Naast de auto lagen vele kogelhulzen

Over een mogelijke aanleiding voor het bloedbad is nog niets bekend gemaakt. Het meisje, waarschijnlijk jonger dan 10 jaar, is in kritieke toestand naar een ziekenhuis in Grenoble vervoerd waar ze op de intensive care is behandeld.

De gruwelijke vondst werd gedaan door een fietser rond 15.50 woensdagmiddag. De man zou nog in shock verkeren door wat hij heeft gezien. In het bos en op de wegen in de buurt heeft de Gendarmerie urenlang forensisch onderzoek gedaan. De vondst is gedaan net ten zuidwesten van het meer van Annecy in een gebied dat bekend staat als La Combe d’Ire.

De identiteit en de nationaliteit van de slachtoffers kon niet direct worden vastgesteld.

Het meer van Annecy is een belangrijke toeristische trekpleister. Ook de bossen in de heuvels rondom het meer trekken veel (buitenlandse) toeristen.