Gezocht: Gewelddadige woningovervallers

Het aantal gewelddadige woningovervallen zit in de lift. Met name oudere mensen worden slachtoffer. Deze week zijn twee vrouwen op leeftijd mishandeld in hun eigen huis. Opsporing Verzocht kwam gisteren met de onopgeloste mishandeling en verkrachting van een 85-jarige vrouw op 14 oktober in Amsterdam. De politie vermoedt dat de overvaller of overvallers de vrouw voor dood wilden achterlaten. De vrouw heeft een gebroken halswervel, gebroken ribben en ernstig aangezichtsletsel.

De overvaller(s) kwamen door het raampje van de badkamer op de bovenverdieping naar binnen. Ze sloegen het ruitje in met een tafelpoot van een tuintafeltje dat ze elders in de buurt hadden ontvreemd.

De politie heeft geen duidelijk signalement van de dader maar omdat zijn slachtoffer zich tot het uiterste verzet heeft is hij waarschijnlijk gewond geraakt. Het kan opgevallen zijn, dat iemand dus opeens na die nacht onverklaarbare snijwonden had. De dader was goed bekend met het deel van Amsterdam-Geuzenveld waar de overval plaatsvond.

Het slachtoffer mist drie goudkleurige ringen waarvan 1 smalle met 4 diamantjes op een rij en een brede ring met meerdere diamantjes. De meegenomen sieraden wijken dus af van de ringen op deze afbeelding. Verder zijn er goudkleurige oorbellen weg die aan de achterkant een extra plaatje hebben vanwege de vergrote gaatjes in de oren van het slachtoffer.

Ook de portemonnee van het slachtoffer, afkomstig van de Hema is weg met daarin haar identiteitskaart. Op de kaart staat het nummer IL17PCKJ3.

De Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam looft een beloning van 7.500 euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding en veroordeling van de verdachte.

Opsporing Verzocht.