Gezochte Britse crimineel met luchtverfrisser

Een voortvluchtige Britse crimineel had zijn huis vol bussen luchtverfrisser staan, volgens de politie vermoedelijk om wietgeur te maskeren. Agenten van een politieteam in burger herkenden de Brit toen ze hem in een Porsche zagen rijden in de de Kinkerstraat in Amsterdam-West.

Rolex

Ze volgden de man naar een woning. Daarna is in de woning een inval gedaan en troffen de agenten een grote hoeveelheid luchtverfrisser aan. Verder vonden ze 15.000 euro cash, een Rolex van ongeveer 10.000 euro, een jammer om signalen van de politie te verstoren en een hoeveelheid softdrugs.

Balkon

Tijdens de inval wilde de Brit de drugs van het balkon gooien. Er werd ook een andere persoon in de woning aangehouden. De Brit wordt verdacht van drugshandel en witwassen. Volgens de politie zal de man worden ondervraagd over de herkomst van het geld en de dure spullen.

De arrestatie werd verricht door een “prioteam”. Dat is een groep agenten in burger gekleed die zogeheten prioritaire delicten aanpakt, zoals inbraken in woningen, auto-inbraken, overvallen en straatroven.