Gezochte Colombiaanse capo doodgeschoten

In Colombia is tijdens een vuurgevecht met de politie een van ’s lands meest gezochte misdaadbazen doodgeschoten. Óscar Mauricio Pachón, alias “Puntilla”, stond aan het hoofd van de Puntilleros, een crimineel netwerk dat zich onder andere heeft gespecialiseerd in de productie en handel van cocaïne. 

“Puntilla” bestierde onder andere een cokelab dat per week 600 kilo produceerde.

80 moorden

Pachón werd ook verdacht van 80 moorden, witwassen en wapenhandel. Hij werd vorig jaar gearresteerd, maar onder verdachte omstandigheden weer vrijgelaten. Sindsdien was hij van de radar en waren de Colombiaanse autoriteiten naar hem op zoek. Uiteindelijk werd hij getraceerd in een woning in de wijk El Poblado, in Medellín.

Fitnessmodel

Volgens Colombiaanse media was het “fitnessmodel” Scarlett Duque Arias, de vriendin van Pachón, ook aanwezig toen de politie de woning bestormde. Colombiaanse media melden niet of de vrouw gewond is geraakt of mogelijk ook overleden is.

Crimesite schreef in februari van dit jaar nog een artikel over “Puntilla” met de titel Deze Colombiaanse drugsbaron is ongrijpbaar. Vorige week werd hij dus alsnog gepakt.