Gezochte crimineel gepakt met 1700 kilo coke

De politie heeft in Paraguay 1700 kilo cocaïne onderschept en negentien mensen gearresteerd. Onder opgepakte verdachten is Ezequiel de Souza, een van de meest gezochte criminelen van Paraguay. Ook werden enkele politiemensen gearresteerd. De arrestatie vond plaats langs de grens met Brazilië.

De verdachten zijn overgebracht naar Asuncion, de hoofdstad van Paraguay. Ze kunnen tot 25 jaar gevangenisstraf worden veroordeeld.

De politie heeft ook vijf vliegtuigjes in beslag genomen. In een van de vliegtuigjes werden menselijke resten gevonden, het voertuig is waarschijnlijk gecrasht. Het toestel lag op nog geen kilometer van waar de verdachten werden aangehouden.

De politie vond eerst maar 600 kilo cocaïne, maar toen verder werd gezocht, werd de andere 1100 kilo gevonden. De politie sluit niet uit dat er nog meer drugs wordt gevonden.

Onder de arrestanten zijn Paraguayanen, Brazilianen, Bolivianen en Peruanen. De Souza had naast Paraguayaanse ook Braziliaanse identiteitspapieren bij zich.

Twee weken geleden deed de anti-drugseenheid van Paraguay al een andere grote vangst. Bij de grens met Venezuela werd 1,5 ton cocaïne onderschept.