Gezochte man aangehouden

Donderdagavond 14 december is de 24-jarige Soufyan M. aangehouden op de Ookmeerweg in Amsterdam Osdorp. Hij stond op de Nationale Opsporingslijst vanwege een openstaande gevangenisstraf van vier jaar. M. was in 2017 veroordeeld voor een woningoverval in juli 2016 aan de Crooswijkseweg in Rotterdam en sindsdien voortvluchtig.

Bij de overval kwam de 35-jarige Mohammed Ghoumati door een pistoolschot om het leven. Naast Soufyan M. werden nog twee anderen veroordeeld. Ook zij kregen vier jaar cel. Het OM had tien jaar geëist. De veroordeling door de rechtbank was gebaseerd op camerabeelden en getuigenverklaringen. De verdachten van de overval beriepen zich tijdens de rechtszaak op hun zwijgrecht.

Verkeerscontrole

Soufyan M. werd gepakt tijdens een reguliere verkeerscontrole in Amsterdam. Tijdens die verkeerscontrole kreeg de bestuurster van een personenauto donderdagavond rond 20.45 een stopteken. De eigenaresse van de auto kwam meerdere keren voor in de politiesystemen. De controlerende agent herkende direct Soufyan M. die bij haar in de auto zat en confronteerde hem daarmee. In eerste instantie ontkende hij, maar gaf later toe dat hij de gezochte man was . Hij was eigenlijk opgelucht dat hij was opgepakt, omdat hij nu niet meer ‘achterom’ hoefde te kijken.