Gezochte Nederlander gepakt op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdagmorgen een 47-jarige Nederlander op Schiphol aangehouden die internationaal gesignaleerd stond door Justitie. De man werd in 2010 veroordeeld door de rechter tot het betalen van 180.000 euro. De boete moest hij betalen naast de gevangenisstraf die hij al heeft uitgezeten. 

De 47-jarige man zou geld verdiend hebben uit criminele activiteiten en daarvoor deze boete moeten betalen als bijkomende straf. Vanmorgen reisde de man in op Schiphol, afkomstig uit Maleisië. Grensbewakers van de Marechaussee controleerden hem in het opsporingsregister en zagen dat hij gezocht werd.

Het Team Executie Strafvonnissen (TES), dat zich bezig houdt met het signaleren en opsporen van voortvluchtige veroordeelden, was sinds 2010 op zoek naar de man. De man zou geen vaste woon- of verblijfplaats hebben.

De Nederlander wordt overgebracht naar een Huis van Bewaring, waar hij in afwachting van betaling van de boete 540 dagen zal moeten verblijven, als zogenaamde lijfsdwang.