Gezochte Nederlandse ‘cokehandelaar’ opgepakt in Dominicaanse Republiek

De politie heeft in de Dominicaanse Republiek een Nederlander opgepakt die volgens de opsporingsdiensten een spilfiguur is in de internationale cocaïnehandel. Het gaat om Wilson J., alias “Alfaisi” of “Ibrahim2”. Hij zou volgens justitie betrokken zijn bij de smokkel van ruim 3.000 kilo cocaïne naar Nederland.

Internationale opsporingslijst

De 42-jarige Wilson J. stond op de internationale opsporingslijst en werd actief gezocht door zowel de Europese als de Zuid-Amerikaanse autoriteiten. Hij werd in de Dominicaanse Republiek opgepakt toen hij met een vals paspoort onder de voornaam Ibrahim naar Jamaica probeerde te reizen. Hij gebruikte deze identiteit om contacten te leggen met ‘bekende entertainmentfiguren en het artistieke milieu in de Dominicaanse Republiek’.

Caribisch eiland

J. is door agenten in een privévliegtuig geëscorteerd naar een Caribisch eiland, waar hij werd overgedragen aan de Nederlandse autoriteiten.

Volgens president Luis Abinader onderstreept de arrestatie dat hij het land ‘wil vrijwaren van internationale criminelen die betrokken zijn bij de maffia’.