Gezochte Serviër gepakt in Roosendaal

Een speciale eenheid van de nationale politie heeft in Roosendaal een door Interpol gezochte Serviër aangehouden. Milutin G. wordt verdacht van oorlogsmisdaden in de jaren negentig in voormalig Joegoslavië. De Kroaat (41) zou zich jaren in een woonwijk in de Brabantse plaats hebben schuilgehouden.

De Telegraaf meldt dat verslaggever John van den Heuvel de gezochte Serviër op het spoor kwam tijdens onderzoek voor het nieuwe RTL-programma ’Op de vlucht’.

Milutin G. zou in de jaren negentig lid zijn geweest van een beruchte militie onder leiding van Milan Martic. Die leider is eerder veroordeeld tot 35 jaar cel. Na de Balkanoorlog zou G. naar Nederland zijn gevlucht. Hij dook onder in Roosendaal en bleef jaren uit handen van de autoriteiten.

Door Interpol werd G. vervolgens op een lijst van oorlogsmisdadigers gezet, zo schrijft De Telegraaf. Na een officieel verzoek van Kroatië heeft de Nederlandse politie G. woensdagavond gearresteerd. Hij zou net buiten zijn woonwijk in Roosendaal zijn klemgereden en gearresteerd.