GHB en wapens bij doorzoekingen Brabant

De politie Midden en West Brabant heeft dinsdag vier verdachten aangehouden in een onderzoek naar de handel en verwerking van harddrugs. De verdachten, drie mannen en een vrouw in de leeftijd van 27 tot 60 jaar, werden in alle vroegte van hun bed gelicht. Bij doorzoekingen zijn onder meer wapens en GHB aangetroffen.

De doorzoekingen waren in een woning in het Brabantse Sint Willebrord. De politie heeft daar twee mannen van 32 en 37 jaar en een vrouw van 60 jaar gearresteerd. De vierde verdachte is een 27-jarige inwoner van Zundert.

Tijdens de huiszoekingen werden wapens, munitie en diverse soorten drugs, waaronder GHB en wietplanten aangetroffen. Alles is door de politie in beslag genomen. In belang van het onderzoek zijn de verdachten in verzekering gesteld. Een woning in Sint Willebrord is op last van de gemeente afgesloten. 

In deze regio is er een relatief verhoogd gebruik van de drug GHB. Politie en justitie nemen in samenwerking met onder meer de GGD en de gemeenten harde maatregelen tegen de handelaren van GHB.