Gijzeling in busremise Bergen op Zoom

Twee chauffeurs van vervoersbedrijf Arriva zijn maandagochtend in de busremise in Bergen op Zoom kort gegijzeld geweest. Twee gemaskerde overvallers bedreigden hen met een vuurwapen. Toen er een derde werknemer arriveerde onderbraken de mannen de gijzeling. BN De Stem schrijft dat de gijzeling een uur duurde en dat de chauffeurs ook zijn mishandeld.

Smoes

De daders zouden een vrouwelijke chauffeur een pistool tegen haar keel hebben gedrukt. Na een uur kwam de vestigingsassistent aan. Hij wist de gijzelnemers met een smoes weg te lokken. De man is in zijn auto gestapt en de overvallers reden achter hem aan. De man reed naar een tankstation en de overvallers reden toen door.

De politie heeft hierover niets bevestigd. Volgens de politie kwamen de mannen rond 06.30 binnen in de remise aan de Potlodenlaan. De politie heeft een aangifte opgenomen. Er is niemand aangehouden en de recherche is bezig met het onderzoek.

Beelden

De overvallers zouden mogelijk op zoek zijn geweest naar beelden van de bewakingscamera’s op het terrein. Die camera’s zouden misschien beelden hebben gemaakt van bezoekers van een naastgelegen mini-opslagbedrijf.