Gijzeling na overval sieradenfabriek Brazilië

De politie in Brazilië heeft een eind gemaakt aan de gijzeling van negen mensen, die waren meegenomen na een overval op een sieradenfabriek. De daders gebruikten dynamiet om de deuren van de fabriek op te blazen. Toen de politie ter plaatse kwam, ontstond een vuurgevecht. De daders splitsten zich op, een groep nam twee gijzelaars mee uit een bar, de andere gijzelden zeven mensen uit een huis.

Onder de laatste groep was een kind. De politie heeft met tweehonderd mensen op de criminelen gejaagd. Bij de schietpartij zou de leider van de organisatie waarvan de overvallers deel uitmaakten zijn omgekomen. Ook zouden twee van zijn handlangers om het leven zijn gekomen. Onder de agenten vielen twee gewonden.

De gijzelaars werden op zo’n vijf kilometer van de fabriek levend gevonden. Of er ook overvallers zijn gearresteerd, is niet bekend gemaakt. De politie heeft wel een deel van de buit gevonden.

De organisatie die de overval zou hebben gepleegd, heeft zich gespecialiseerd in overvallen op banken en geldautomaten, waarbij vaak explosieven worden gebruikt.