Gijzeling Roermond mogelijk in criminele circuit

De gijzeling in Roermond van afgelopen zondag was er mogelijk een in het criminele circuit. Dat meldt de politie. Zondagmiddag zag een getuige hoe een man onder dwang een auto in moest stappen in Roermond. De politie houdt die avond drie verdachten aan in verband met de ontvoering.

De politie brengt nu naar buiten dat het waarschijnlijk gaat om een ontvoering in het criminele circuit om duidelijk te maken dat niemand zich ongerust hoeft te maken dat ook zij ontvoerd kunnen worden, stelt een woordvoerder tegen NU.nl.

Slachtoffer ontsnapt

De politie kreeg zondagmiddag een melding dat een man een auto in was geduwd. De politie stelt dat het slachtoffer ’s avonds aan zijn ontvoerders probeert te ontsnappen bij een tankstation aan de Donderbergweg in Roermond. Die poging mislukt, en hij wordt daarop mishandeld.

Een getuige die bij het tankstation was gestopt, probeert tussen het slachtoffer en de mannen die hem mishandelen te komen. De ontvoerde man kan daardoor bij de getuige in de auto stappen. Die is daarop naar het politiebureau gereden.

Auto klemgereden

Op basis van informatie van de getuige en het slachtoffer kan de auto van de vermoedelijke ontvoerders worden getraceerd op de A2. De auto wordt daar klemgereden en drie inzittenden worden gearresteerd. Het gaat om drie mannen van 21, 23 en 27 jaar uit Sittard-Geleen.

Het slachtoffer is een 22-jarige man uit Roermond. Hoewel hij door de politie wordt gezien als een figuur uit het criminele circuit is hij op dit moment geen verdachte.