De woede van Gino P.

De schutter in Almelo was vooral heel erg jaloers. Gino P. (25) was zoon van een Italiaanse immigrant en een Duitse moeder en werd geboren in Almelo waar zijn vader een pizzeria dreef. Vanaf 1996 woonde hij met zijn gezin op Gran Canaria maar Gino kwam regelmatig in Nederland. In 2008 was hij begonnen op de Politieacademie en als leerling werkzaam in Amsterdam. 

Hij was Ashana (18) tegen het lijf gelopen tijdens een vakantie op Curaçao. Het is maar een korte relatie geweest.

Het meisje was jonger. Uiteindelijk heeft zij mogelijk moeite gehad met het leeftijdsverschil en misschien met zijn jaloerse instelling.

Op Facebook heeft Ashana niet lang geleden haar status naar single veranderd. Nadat ze het uitmaakte zou Gino haar hebben gestalkt. Volgens De Telegraaf heeft Gino via Facebook zijn ex-geliefde meermalen had bedreigd. Volgens een collega had hij een keer geroepen: ‘Als ik jou niet kan krijgen, krijgt niemand je’.

Een collega van Ashana zegt vandaag in het AD: ‘Ashana was de laatste weken bang. Ze liet doorschemeren dat hij dreigde haar iets aan te doen en zelfmoord te plegen.’ Ashana was leerlinge van het ROC Twente in Almelo. Ze was tweedejaars detailhandel op de afdeling BBL.

Kennelijk heeft Gino zijn oplopende frustratie, woede en zijn plannen goed verborgen weten te houden in zijn omgeving. Zijn Facebookpagina deelt hij alleen met vrienden. Volgens De Telegraaf heerst bij die vrienden verbijstering over de daad.

Het Openbaar Ministerie werkt aan een reconstructie van de moord. In de mobiele telefoon van Gino P. zijn ‘afscheidachtige’ berichten aan zijn moeder aangetroffen, zegt een officier van justitie volgens De Gelderlander. Vrijdag zijn al twee afscheidsbrieven bij de man thuis gevonden. Maar in deze boodschappen zou geen verklaring voor de daden zijn gegeven.

Gino lijkt zijn daad planmatig te hebben voorbereid. Hij stond een tijd bij het bloemenwinkeltje verderop in het winkelcentrum, gekleed in het zwart met een zwarte muts. Op zeker moment liep hij naar de sigarettenbalie, waar Ashana werkte. Hij heeft meerdere malen geschoten.

De moeder van het meisje werkte in de slagerij schuin tegenover de C1000.

Maandag zal de C1000-supermarkt weer open zijn. Dinsdagavond is er een stille tocht voor het meisje waar de deelnemers witte of rode rozen zullen meenemen.

Lees ook:

Schutter Almelo was leerling-agent UPDATE