Gitarist de cel in na verkrachting

Een 57-jarige gitaarleraar uit Leidschendam moet 30 maanden de cel in wegens de verkachting van een 15-jarige vrouwelijke leerling. Hij verkrachtte het meisje dit voorjaar tijdens een privé muziekles. Hij gaf haar eerst een massage ‘zodat ze zich beter kon ontspannen’.

De rechtbank Den Haag legde 30 maanden op , waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Ook krijgt hij een proeftijd van 3 jaar en een verplichte behandeling als zedendelinquent. Het meisje krijgt een schadevergoeding van ruim 3.000,- euro.

Gitaarles

Het meisje kreeg op 26 mei van dit jaar privé muziekles van de leraar. Zij werd door hem bij het NS-station opgehaald en eenmaal thuis begon hij haar aan te raken. Hij maakte haar wijs dat een massage nodig was omdat ze te gespannen op de gitaar speelde. Daarna werd zij door hem verkracht. Het meisje wist zich door te schoppen en te slaan aan hem te ontworstelen en zijn huis uit te vluchten.

Vonnis

De man had aangevoerd dat de sex vrijwillig zou zijn geweest maar de rechtbank geloofde dat niet. Ook het enorme leeftijdsverschil en de gezagsverhouding die er bestond tussen leraar en leerling telde mee in het oordeel van de rechter. Daarom achtte de rechtbank bewezen dat er sprake was van dwang.