‘Godfather van Israël gearresteerd’

Het Belgische FAST(Fugitive Active & Asset Search Team)-team heeft maandag Ibrahim Oper gearresteerd. Hij wordt ook wel ‘The godfather van Israël’ genoemd. Dat meldt de federale politie in België donderdag. Oper zou deel uitmaken van een criminele organisatie die zich bezighield met internationale drugshandel.

Ibrahim Oper werd maandag aangehouden in zijn woning in Elsene (België). Hij verbleef bij zijn echtgenote en leefde van haar invaliditeitsuitkering, zo meldt de federale politie.

Cokehandel

Volgens de Belgische justitie hield de criminele organisatie van Oper zich bezig met internationale drugshandel. Ze zouden onder meer verantwoordelijk zijn voor de invoer van cocaïne uit Zuid-Amerika. Daarbij zouden ze gebruik gemaakt hebben van de Rotterdamse haven.

Ook zouden ze gehandeld hebben in xtc en heroïne. Ibrahim Oper zou in de organisatie een belangrijke rol hebben gespeeld bij het witwassen van de drugswinsten via banken in België.

VS en Nederland

De arrestatie van de zogenoemde ‘Godfather van Israël’ werd gecoördineerd door de Verenigde Staten (VS). Ook in de VS en in Nederland zouden arrestatie hebben plaatsgevonden. De VS heeft om de uitlevering van Ibrahim Oper gevraagd.