Gok-tweetal op vrije voeten (UPDATE)

De rechtbank in Den Bosch heeft Stijn F. uit Best en Michel G. uit Geldrop, twee hoofdverdachten in de witwaszaak rond illegale gokspellen op internet op vrije voeten gesteld. Ze hebben ruim vijf maanden in voorarrest gezeten. Een aangehouden advocate is ook op vrije voeten gesteld.

Drugsgeld

De twee mannen zijn verdacht van witwassen van 110 miljoen euro omzet uit online gokspelletjes. Ze zouden daarvoor constructies met Nederlandse en buitenlandse bedrijven hebben bedacht. Verder is er tegen Stijn F. door de curator aangifte gedaan wegens faillissementsfraude. Zijn gokbedrijf Bubble Group vroeg in februari faillissement aan. De officier van justitie zegt dat er drugsgeld in de Bubble Group is geïnvesteerd. Verdachte Michel G. zou dat geld hebben verdiend maar drugsdelicten is de verdachten niet ten laste gelegd.

 

Bevroren

Het vermogen van Stijn F. werd in Quote geschat op 11 miljoen euro, het kapitaal van Michel G. werd geschat op 3 miljoen euro. In mei vorig jaar is beslag gelegd op tachtig huizen en bedrijfspanden in Nederland, België, Spanje en Duitsland. Ook ruim honderd bankrekeningen zijn bevroren. Behalve F. en de broers G. zijn ook een een 38-jarige man uit Amsterdam en een advocate verdacht.

Aantijgingen

Advocate Annette M. (49) is woensdag ook door de rechtbank op vrije voeten gesteld. Zij wordt ervan verdacht dat ze de 38-jarige Amsterdammer Bas M. heeft geholpen om de gokspelletjes weer online te krijgen. Bas M. zit nog wel vast. Advocaat Frank van Ardenne zegt dat Annette M. is vrijgelaten omdat voor de beschuldigingen geen bewijs is. ‘Over het persbericht met schadelijke aantijgingen dat het Openbaar Ministerie over haar heeft verspreid is het laatste woord nog niet gezegd’, aldus Van Ardenne