Golf plofkraken gaat door

De plotselinge golf aan plofkraken in ons land lijkt nog niet ten einde. Vannacht werd de vijfde kraak gezet in ruim twee weken tijd. In Utrecht probeerden plofkrakers een pinautomaat op te blazen in een supermarkt aan de Hondsrug. De poging mislukte.

Rond half vijf vanochtend uur kreeg de politie een alarmmelding van de supermarkt. Toen de politie daar aankwam, bleek dat de gevel van het pand beschadigd was. Twee personen hadden geprobeerd een pinautomaat op te blazen maar ze slaagden er niet in om  buit mee te nemen.

Masker

Getuigen zagen twee mensen wegrijden op zwarte motorscooters, de één met een masker en de ander met een bivakmuts. Een aantal woningen is uit voorzorg ontruimd. In de omgeving werd met de politiehelikopter nog naar de daders gezocht. Die zijn niet meer gevonden.

Meer kraken

Eerdere plofkraken in de afgelopen twee weken vonden plaats in Almere (foto boven), Utrecht, Axel en Reusel.  Onlangs verschenen berichten in de media dat plofkrakers steeds vaker de wijk nemen naar Duitsland. Ondanks berichten van onder andere politie en de Nederlandse Vereniging van Banken dat het aantal plofkraken in Nederland afneemt, lijkt het er op dat er de afgelopen weken juist weer meer geldautomaten in Nederland worden opgeblazen.

Zie ook:

Dubbele plofkraak Almere

Pand op instorten na plofkraak

Plofkraak in Utrecht

Plofkraak in Axel