De Golf van Rida Bennajem

De politie heeft naar aanleiding van een overval op 11 januari 2012, op juwelier Hasgold aan de Haarlemmerstraat in Leiden, Rida Bennajem (foto) in verband gebracht met een witte Golf, die ook zou zijn gezien bij de moord op Najib "BouhBouh" B. vorig jaar in Antwerpen. Dat blijkt uit onderzoek in politiedossiers door de website Crimescene.pro. Bij de overval in Leiden kwam Rida Bennajem in beeld.

Huygensstraat

De politie volgde zijn spoor en kwam terecht in een conflict over cocaïne tussen Rotterdamse en Amsterdamse Marokkanen. Bennajem zou met de groep Amsterdammers een ontmoeting hebben gehad in een park waarbij op Bennajem geschoten zou zijn. Bennajem zou op de late dinsdagavond van 3 maart 2012 een poging hebben gedaan één van de mannen die op hem schoot te liquideren. Slachtoffer was een 20-jarige Marokkaan uit Rotterdam die in een ziekenhuis werd behandeld. In het onderzoek naar die schietpartij in de Huygensstraat in Rotterdam-Spangen kwam Bennajem naar boven.

BouhBouh

De politie constateerde dat bij de aanslag in de Huygensstraat de dader was ontkomen in een witte Golf. Later in 2012 duikt de naam van Rida Bennajem ook op bij de liquidatie van BouhBouh in Antwerpen. En ook daar zouden de daders in een witte Golf van het hetzelfde type zijn gezien. Over de Golf is tijdens de openbare behandeling van de rechtszaak tegen Benaouf A. – als medeverdachte van Bennajem ook in Antwerpen aanwezig –  niets naar buiten gebracht. Ook over de daderschap van Bennajem is maar weinig anders bekend dan dat er anonieme informatie over is en dat er dna van hem op een waterflesje dat op een BMW die bij die aanslag is gebruikt. Maar er moet haast wel meer zijn. Bijvoorbeeld uit het onderzoek naar de liquidatiepoging in Rotterdam-Spangen. Bennajem kan niets meer worden gevraagd, hij is dit voorjaar in Amsterdam vermoord.