Vermoorde Graciela stuurde SOS-sms’jes

De in Vlaardingen of Schiedam om het leven gebrachte Graciela (21) verstuurde vlak voor haar dood enkele SOS-smsjes aan haar broer. Op 22 september verliet ze even na 00.30 haar werk bij een KFC in Rotterdam. Iets voor 02.00 zond ze het eerste sms-je vanuit Schiedam. Na 03.00 is het laatste SOS-smsje verstuurd.

Schiedam

Rond 01.50 stuurde het meisje in een tijdsbestek van vijf minuten tien SOS-smsjes. Uit de locatie die bij de berichten wordt meegestuurd blijkt dat ze op dat moment in de Minister Donkerstraat in Schiedam moet zijn geweest. Het laatste berichtje kwam binnen op de telefoon van haar broer om 03.10.

Alle sms-jes waren vergeefs omdat haar broer op die momenten niet op zijn telefoon keek. Graciela’s lichaam is bij de Krabbeplas in Vlaardingen gevonden nadat zij als vermist werd gemeld.

Duikers hebben inmiddels de telefoon van Graciela Gomes Rodrigues gevonden. De telefoon wordt nu verder onderzocht door het NFI.

Getuigen

Dinsdag besloot de rechtbank de voorlopige hechtenis van een aangehouden 31-jarige verdachte uit Schiedam met 60 dagen te verlengen.

De politie is nog steeds op zoek naar bewijs in de zaak. Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond opnieuw aandacht aan de zaak.

De politie weet nog niet hoe Graciela vanaf het moment dat ze vertrok bij haar werk is terechtgekomen bij de Krabbeplas. De politie zoekt getuigen, bijvoorbeeld drie fietsers die bij haar werk hun fiets neerzetten rond 00.30. Op de Minister Donkstraat in Schiedam is rond het tijdstip dat Graciela daar moet zijn geweest op bewakingsbeelden een grijze Seat gezien. Rond 03.00 die nacht reed over het fietspad vanaf het Paviljoen richting de Zuidbuurt een (brom)fietser. De bestuurders van twee auto’s die geparkeerd stonden bij de Zuidbuurt bij de Krabbeplas en een persoon die langs Graciela loopt als zij haar werk verlaat zijn door de politie al gevonden.

De nieuwste smartphones, zoals de iPhone, hebben een speciale SOS-functie waarmee vooraf ingestelde contactpersonen kunnen worden bereikt door een knop in te drukken. Voor Android-toestellen bestaat een vergelijkbare app.

Zie ook hier:

Politie en dieven: moeilijker toegang tot iPhone