Granaat ontploft in wedkantoor Hells Angels

De Duitse politie vreest dat het geweld tussen rivaliserende motorclubs in Duitsland ook escaleert in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen. In de nacht van woensdag op donderdag heeft een onbekende man een granaat bij een wedkantoor in Duisberg naar binnen gegooid. Het kantoor blijkt eigendom te zijn van leden van de Hells Angels. De politie vermoedt dat rivaliserende motorclubs achter de aanslag zitten.

De politie heeft gezien hoe een prominent lid van de Hells Angels de schade kwam opnemen in het wedkantoor. De recherche gaat er daarom vanuit dat leden van de motorclub eigenaar zijn van het kantoor.

In Duisberg zijn naast de Hells Angels ook de Bandidos en de Nederlandse motorclub Satudarah actief. De Nederlandse club opende in juni dit jaar een afdeling in de Duitse stad, die op zo’n veertig kilometer van Venlo ligt. Anonieme bronnen verklaren tegenover de regionale Duitse krant RP dat de politie vermoedt dat Satudarah achter de aanslag zit, maar concrete bewijzen lijken daarvoor niet te zijn.

Vorig weekend werd een soortgelijke granaat bij het clubhuis van de Hells Angels in Duisburg naar binnen gegooid. Ook toen raakte niemand gewond.

Erich Rettinghaus van de Duitse politievakbond vreest dat de Hells Angels wraak zullen nemen. Hij pleit onder meer voor een grotere inzet van undercoveragenten. De strijd tussen de motorlcubs in Noordrijn-Westfalen lijkt voornamelijk te gaan om de macht in wedkantoren, disco’s en rosse buurten. De Hells Angels en Bandidos lijken het min of meer eens te zijn over bepaalde gebieden, maar over Duisburg is nog ruzie. Met de komst van Satudarah, die bevriend zijn met de Bandidos, lijkt het conflict verder te escaleren.

Lees hier alles over geweld tussen Duitse motorclubs.