Granaataanslag op huis broer geliquideerde Aran de Jong

Bij een woning aan de Zilvermeeuwlaan in Eindhoven is afgelopen nacht een handgranaat ontploft. Het Eindhovens Dagblad meldt dat het om het huis gaat van de 49-jarige broer van de in 2012 geliquideerde Aran de Jong (foto). Vorige week werd de woning ook al met meerdere kogels beschoten.

Buurtbewoners werden in de nacht van donderdag op vrijdag rond 02.00 opgeschrikt door een luide knal. Onderzoek leerde dat de woning van de broer van Aran de Jong doelwit was geweest van een granaataanslag. De man staat ingeschreven in Spanje, maar verblijft grote delen van het jaar in de woning in Eindhoven. Het gepantserde raam van het met camera’s beveiligde pand raakte zwaar beschadigd.

Hasj uit Pakistan

Justitie beschouwde Aran de Jong als de leider van een criminele organisatie die hasj uit Pakistan importeerde en wiet en hasj naar Engeland en Italië exporteerde. Kort voor de start van de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak werd De Jong in november 2012 voor zijn huis door een onbekende doodgeschoten. De Jong werd vermoord nadat hij was wezen stappen bij discotheek Bermuda aan het Stationsplein. Bij zijn huis aan de Diamantring in Eindhoven werd hij opgewacht. Zijn vrouw en een vriendin waren getuige maar bleven ongedeerd. De Jong liep van een auto naar de voordeur van zijn huis. Een moordenaar in zwarte kleren dook plotseling op. De Jong sprintte weg maar werd op een fietspad verderop achterhaald en gedood.

Weduwe

Later kregen verschillende medeverdachten in de strafzaak tegen Aran de Jong voor hun betrokkenheid bij de drugstransporten tot 6 jaar cel. Er volgde voor de verdachten ook nog een slepende ontnemingsvordering.

In de zomer van 2017 oordeelde het gerechtshof dat de kinderen en de weduwe van De Jong een belastingaanslag van 20 miljoen tegemoet konden zien.

Aran de Jong voerde samen met zijn broer onder andere en bedrijf dat een vakantiepark in Brabant beheerde.