Granaataanslag op woning voormalig president Sin Miedo in België

Een 55-jarige bewoner van een huis aan de Arsenaalstraat in Menen (West-Vlaanderen) is maandagavond doelwit geworden van een granaataanslag. Het gaat volgens De Krant van West-Vlaanderen om een intern conflict binnen de Nederlandse brotherhood Sin Miedo. Er raakte niemand gewond.

Bewoners van de Arsenaalstraat in Menen (bij Kortrijk) werden maandag opgeschikt door een enorme knal. Er bleek een granaat naar de voordeur van een woning te zijn gegooid van de 55-jarige voormalig president van Sin Miedo, een Nederlandse brotherhood met veel kenmerken van een outlaw motorclub.

Na de explosie die schade veroorzaakte aan de woning kwamen zwaarbewapende agenten en ontmijningsdienst DOVO naar de plaats delict. Er zijn geen arrestaties verricht.

Hiërarchie

Dinsdag communiceerde het parket dat de explosie werd veroorzaakt door een handgranaat. Doelwit was de woning van de voormalig president van Sin Miedo, dat ook in België een chapter heeft. Volgens Belgische media heeft hij een vermoeden wie er achter de aanslag zit, maar wil hij er verder geen uitspraken over doen. De man stond voorheen aan het hoofd van de brotherhood, maar kreeg ruzie over de interne hiërarchie.

Veroordelingen

In oktober werd de 35-jarige Andino B. (de Vlaamse president van Sin Miedo) veroordeeld tot 2,5 jaar cel, nadat hij met drie leden van zijn chapter begin dit jaar door de politie werd opgepakt toen ze met een auto vol molotovcocktails op weg waren naar een clubhuis van de Bandidos. De andere leden kregen anderhalf jaar cel.

Sin Miedo is een relatief nieuwe club met als thuisbasis Nederland. De club profileert zich als brotherhood.