Granaten van vermoorde wapenhandelaar

Een koffer met munitie en handgranaten die woensdag bij toeval werd ontdekt op de zolder van een woning in de Dintelstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt behoorde mogelijk toe aan de in augustus 2007 geliquideerde Robert Knufman. Dat meldt AT5.

Op de hoogte

Een woordvoerder van de politie zei tegen AT5 dat ze nog niet kan bevestigen dat de koffer inderdaad van Knufman is. ‘De recherche is op de hoogte van het feit dat Knufman in deze woning heeft gewoond. Of de koffer ook daadwerkelijk van hem is wordt nog onderzocht’.

2006

De koffer werd gevonden op een gemeenschappelijke zolder van een pand waar de moeder van Knufman woont. Volgens AT5 werd het pand in het kader van een drugsonderzoek in 2006 al eens doorzocht. Knufman was in het onderzoek verdachte en kreeg een lange gevangenisstraf uit voor internationale drugshandel. Ook toen werden er wapens aangetroffen, in een verborgen ruimte onder een badkuip lagen verschillende wapens en traangasgranaten.

York

Robert Knufman werd in 2007 geliquideerd in café Jong Zuid aan de Ruysdaelkade. De schutter is nooit gepakt. Amsterdammer York M. was enige tijd in beeld als verdachte van de aanslag. M. is veroordeeld voor het plegen van een aanslag op de rechtbank van Amsterdam en een schietpartij in Amsterdam-Zuid.