Graven in Brunssum naar verdwenen Hells Angels

De politie heeft onlangs grootschalige graafwerkzaamheden uitgevoerd in het Limburgse Brunssum. Bij de zoekactie op een bedrijventerrein aan de Slesingerstaat zou de politie zoeken naar lichamen van vermiste leden van de Hells Angels, zo schrijft De Telegraaf.

Lijkenlucht

De krant baseert zich op welingelichte bronnen binnen de Limburgse politie die ervan uitgaan dat er tenminste één lichaam zou moeten liggen. Speurhonden zouden tijdens de actie een lijkenlucht hebben geroken maar tot nu toe werd slechts een machine voor het maken van xtc-tabletten gevonden. Het NFI onderzoekt sporen en monsters van de locatie.

Drugslab

Op de plaats van de graafwerkzaamheden ontdekte de politie begin maart een drugslab en 55 kilo aan xtc, 45 vaten met chemisch afval, een vuurwapen met munitie en 200.000 euro aan contanten. Dit alles was begraven in regentonnen. Bewoners Cor V. (54) en zijn partner Jeanny (48) zijn aangehouden, die laatste is inmiddels op vrije voeten gesteld, maar nog wel verdachte.

Oirsbeek

Cor V. repareerde Harley Davidsons en had banden met de Hells Angels. In 2000 verdwenen kort na elkaar twee Hells Angels van de aardbodem. De 37-jarige Jeffrey Heuschen uit Waubach, vlakbij Brunssum en Jan Nebbeling uit het Noord-Brabantse Rijen. De politie vermoedde dat het duo is vermoord door leden van de opgeheven Nomads uit Oirsbeek, een tak van de Hells Angels. De leider daarvan was Paul de Vries die met twee andere Nomads in 2003 door eigen clubleden is vermoord nadat ze een partij cocaïne hadden geript.

Bandidos

De huidige president van de Bandidos, Harrie Ramakers en zijn rechterhand Marco H. waren verdacht van de drievoudige moord maar werden vrijgesproken omdat de rechtbank niet kon vaststellen wie precies de fatale feiten had begaan. Heuschen was voor zijn verdwijning met H. betrokken bij een drugstransport dat in België is onderschept. De twee kregen hiervoor een gevangenisstraf.