‘Green Gang in beeld in drie moordzaken’

De entourage van de straatbende/rapgroep Green Gang uit Amsterdam-ZO zijn in beeld bij drie moordzaken, aldus Het Parool. De uitvoerders van de liquidaties van Ali Motamed (56, op 15 december 2015 in Almere) komen uit hetzelfde milieu als die op Lucas Boom en Peter “Pjotr” R..

Twins

Peter R. ontsnapte met lichte verwondingen aan een aanslag, op 5 november 2015 in Diemen en Lucas Boom werd doodgeschoten op 9 juni 2015 in Zaandam. In een uitzending van Opsporing Verzocht meldde de politie dat de uitvoerders van de moord in Almere drie maal vanuit Amsterdam-Zuidoost naar het huis van Motamed (foto) in Almere gingen. Dat stelde de recherche vast op basis van hun PGP (encryptie)-telefoons. Ze doken na de moord waarschijnlijk onder ergens in Almere-Poort omdat hun vluchtauto daar uitbrandde. De namen  ‘Twins’ of ‘Twinoe’ en ‘Siegfried’ werden genoemd als betrokkenen.

Meyo

Nu schrijft Het Parool dat ook ene ‘Myo’ of ‘Meyo’ een rol lijkt te spelen. Ook hij lijkt uit Zuidoost te komen en hij heeft contact met leden van de Green Gang. Over een motief voor de moord op elektromonteur Motamed is niets duidelijk. De man had geen strafblad en was geen bekende in het milieu. Ook is er geen aanwijzing gevonden voor een vergismoord, aldus Het Parool.

Voor de aanslag op Lucas Boom zit geen van de verdachten meer vast.

Green Gang

Voor betrokkenheid bij de liquidatie van Lucas Boom, 9 juni 2015 in Zaandam, zitten nu geen verdachten meer vast. Een aantal van hen is ook verdacht van de mislukte aanslag op Pjotr R.. In die zaak wordt Naoufel “Noffel” F. (foto rechts) waarschijnlijk binnenkort door Ierland overgeleverd. Met codenaam ‘Buik’ zou hij instructies voor die aanslag hebben doorgegeven middels een PGP-telefoon.

Atif M. (1982) en Qio C. (1982, ook wel Bro G of G volgens de politie) zouden de schutters zijn geweest bij die aanslag. Genaro L. (1992) zou ‘Neffo’ of ‘het Kleine Neefje’ zijn, en ‘Spijker’. Hij zou hebben voorverkend in die zaak en een baken onder de auto van R. hebben gezet. Ook Alejandro P. (1989, Rambo of Juliano) zijn als spotter in beeld. Karim S. (1985) trad mogelijk als chauffeur op. Zijn bijnaam zou Tata (betekent blanke Nederlander) kunnen zijn omdat hij als enige van de verdachten een Nederlandse achternaam heeft.

Een andere verdachte van betrokkenheid bij moord is rapper Jason ‘JayJay’ L. (1992, foto links), frontman van de (voormalige) Green Gang. Hij wordt ervan verdacht dat hij op 9 mei 2016 de crimineel Abderrahim Belhadj naar Bijlmerflat Kikkenstein heeft gelokt, toen die daar werd doodgeschoten. Belhadj identificeerde Jayjay op een politiefoto.

Zie ook:

Verdachte liquidatie Lucas Boom schiet na feest

Politie luisterde moordverdachten na aanslag af (UPDATE)

Qio C. in beeld in drie liquidatieonderzoeken