Greg R. voorlopig niet naar Italië

Greg R. kan voorlopig niet worden overgeleverd naar Italië. Dat komt doordat de rechtbank in Rotterdam de 2260 kilo-zaak waar hij momenteel voor terechtstaat voor onbepaalde tijd heeft aangehouden. Het plan was dat R. op 15 april naar Italië zou worden gebracht om daar te worden berecht in een andere grote cocaïnezaak. Het Openbaar Ministerie heeft op verzoek van de advocaat van hoofd-verdachte A. M. een stuk uit diens ontnemingszaak toegevoegd aan het dossier. De advocaat van R. heeft geëist dat nu alle stukken uit die ontnemingszaak worden gevoegd en de rechtbank heeft dat verzoek gehonoreerd.

(foto camilleri.nl)

 

Het was de bedoeling de 2260-kilo zaak over twee weken klaar te hebben. Tegen Greg R. is door het Openbaar Minsterie zes jaar geëist.

Met Italië was de afspraak gemaakt R. op 15 april op het vliegtuig naar Zuid-Italië te zetten. Daar behandelt de rechtbank de Tamanaco-zaak, een grote cokezaak met ‘Ndrangheta-verdachten. R. zou jaren geleden in het Tamanaco-hotel in Caracas, Venezuela, over deze transporten hebben overlegd.

In de 2260-kilo-zaak is de rol van hoofdverdachte M. cruciaal om de relatie van R. met de 2260 kilo cocaïne die in Brazilië zijn gevonden in 2009 te bewijzen. Dat vindt de rechtbank kennelijk ook. Veel substantiëel bewijs tegen R. is er verder niet.Tegen M. heeft de officier van justitie negen jaar geëist.

Lees hier alles over  de 2260-kilozaak.

Zie ook Misdaadjournalist over de zitting van 17 maart.