Greg Remmers: cel voor criminele makelaardij

De rechtbank in Amsterdam heeft ‘onderwereldmakelaar’ Anthony H. (47) en zijn voormalige zakenpartner en crimineel Greg Remmers (66) veroordeeld tot 24 en 22 maanden cel. Zij zouden woningen voor criminelen hebben geregeld met valse papieren. Dat schrijft Het Parool.

Resocialisatie

De officier van justitie had tegen de twee 34 en 29 maanden geëist. Anthony H. was tussenpersoon. Criminelen konden koop- en huurwoningen maar ook auto’s en speedboten krijgen doordat H. hen voorzag van valse loonstroken en werkgeversverklaringen. Greg Remmers werd na een celstraf ter resocialisatie bij één van H.’s bedrijven geplaatst en een voorname rol hebben gekregen, hoewel hij dat zelf ontkent.

Katja

Justitie zag het bedrijf van H. als een witwasvehikel dat in de bovenwereld opereerde. Zo kon het gebeuren dat nietsvermoedende zakelijke partners criminelen in hun woning kregen. De woning van actrice Katja Schuurman in Vinkeveen kwam op deze manier ook in handen van criminelen. Daar werd in 2003 een wapenvoorraad aangetroffen. Greg Remmers is de vader van de wegens huurmoorden tot levenslang veroordeelde Jesse Remmers.