Greg Remmers kan in NL blijven

De in twee landen van cocaïnehandel verdachte Greg Remmers (64) hoeft hoogstwaarschijnlijk niet terug naar Italië. De rechter die zijn zaak behandelt in Napels heeft daarover een advies gegeven aan de Italiaanse minister van Justitie. Bij die rechtbank heeft de openbaar aanklager onlangs 24 jaar cel tegen Remmers geëist. De uitspraak in die zaak is uitgesteld en wordt nu in januari verwacht. 

(foto Camilleri.nl)

 Volgens de juridisch adviseur van Remmers, Matt Hoorn, is de kans nu vrijwel nihil dat Italië Remmers nog zal willen vastzetten. ‘Alleen als Remmers in hoger beroep zou gaan zou hij nog terugmoeten naar Italië. Maar dat zal hij niet doen.’

Remmers is sinds enkele weken gedetineerd in Dordrecht, na een verblijf van een half jaar in Italië.

Hoorn zegt verder dat de kans aanzienlijk is dat Remmers in Italië gestraft zal worden conform de eis van de aanklager en hij verwacht ook niet dat deze in hoger beroep zal gaan.

‘De straf van 24 zou effectief 16 jaar cel betekenen, maar als hij in Nederland blijft hoeft hij daarvan niet langer dan 6 jaar uit te zitten omdat de straf dan vertaald wordt naar Nederlandse maatstaven.’

Remmers wordt met enkele medeverdachten door de Nederlandse justitie in verband gebracht met de vondst van 2260 kilo cocaïne, in Brazilië in 2008. De officier van justitie in Rotterdam heeft hiervoor eerder dit jaar negen jaar cel geëist tegen Remmers in die zaak, maar de rechtbank heeft het onderzoek in die zaak hervat. Pas volgend jaar komt er hierover een vonnis. 

Zie ook:

Remmers: Zwaar tuchten in Italië 

Remmers hoopt op Nederlandse cel 

OM verdraaide de waarheid inzake Greg R. UPDATE 

Greg Remmers: ‘Ik ben snel weer thuis’ 

Remmers: ‘Wat begint met een leugen…’