Greg R. verdachte in zaak Wessels (UPDATE2)

Greg R. (69) is vorige maand aangehouden als verdachte in de liquidatiezaak van Jaïr Wessels (foto). Dat bleek woensdagochtend tijdens een regiezitting in de rechtbank in Utrecht. Wat precies de verdenking jegens Greg R. is, is nog niet bekend. Hij zit niet meer vast. R. ontkent iedere betrokkenheid.

Vader

Greg R. is op 12 december alleen twee dagen door de politie in verzekering gesteld. Advocaat Nico Meijering denkt dat het Openbaar Ministerie weinig bewijs ziet tegen R. omdat hij daarna niet is voorgeleid aan de rechter-commissaris. Meijering:

Hij is twee dagen lang in mijn bijzijn gehoord. Hij heeft daar alleen over de verdenkingen gesproken en hij heeft niet over anderen of derden gesproken. Hij heeft iedere verdenking gemotiveerd van de hand gewezen.

Eerder was al bekend geworden dat in december een oudere man was aangehouden, die al langere tijd in het milieu actief zou zijn. Greg R. is de vader van de tot levenslang veroordeelde Jesse R. en van twee andere mannen die actief zijn in het criminele milieu. Hij nam in het verleden ook enige tijde de toen nog jonge Fred Ros in huis. Ros was later kroongetuige, onder meer tegen R.’s zoon Jesse.

R. was nu sinds enkele jaren op vrij voeten na straffen van drie jaar (in Nederland) en acht jaar (in Italië) voor handel in cocaïne.

Scorpion

Woensdagochtend was een regiezitting voor twee verdachten van de liquidatie van Jaïr Wessels: Howard, roepnaam Michel, K. (43) en Johannes, roepnaam Tony, de G. (33). Zij zijn volgens het Openbaar Ministerie de schutters. De twee waren vanochtend niet aanwezig op zitting.

Er worden nog verschillende onderzoeken gedaan, onder andere naar het dna dat op een van de automatische vuurwapens is gevonden, een Scorpion. Ook is er dna aangetroffen op de kentekenplaten van de vluchtauto.