Griek met coke in internationale trein

De koninklijke marechaussee heeft maandag in de internationale trein tussen Utrecht en Arnhem een 32-jarige bolletjesslikker uit Griekenland aangehouden. De man was zondag met het vliegtuig vanuit de Dominicaanse Republiek aangekomen in ons land. Hij bleek 74 bolletjes met cocaïne te hebben geslikt.

Bij een controle van Mobiele Toezicht Veiligheid (MBT) in samenwerking met de Duitse politie werd de man maandag ontdekt in de internationale trein tussen Utrecht en Arnhem. Volgens een getuige was de 32-jarige Griek de eigenaar van onbeheerde bagage in de trein.

Toen de man werd gecontroleerd, werd duidelijk dat hij zondag met het vliegtuig vanuit de Dominicaanse Republiek was aangekomen in Nederland. De leden van de marechaussee hielden hem aan op verdenking van drugssmokkel.

Vervolgens is de man overgebracht naar het cellencomplex op luchthaven Schiphol, waar hij verder gecontroleerd kon worden. De Griek verklaarde op Schiphol dat hij 74 bolletjes met coke had geslikt.

Het is volgens de koninklijke marechaussee vrij uniek dat tijdens een treincontrole verdachten met bolletjes coke worden aangetroffen. Eind vorig jaar werd een 40-jarige Fransman met bolletjes aangehouden in de trein.