Griekse onderwereldveteraan vast om wietplantage

Een arrestatieteam van de Antwerpse politie heeft Eleftherios P. (77) gearresteerd omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een wietplantage, zo meldt de Gazet van Antwerpen. De “Oude Griek” speelde voorheen een rol in politiedossiers over importen van cocaïnesmokkel.

Uithalen

De betreffende wietplantage werd op 18 april van 1.500 planten in Kasterlee (B). Ook onder meer twee van zijn zoons zouden zijn aangehouden. Overigens is P. volgens de Gazet ernstig ziek.

Eleftherios P. werd in 2014 veroordeeld tot zeven jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de invoer van grote partijen cocaïne via de haven van Antwerpen. P. was destijds betrokken bij uithalen van cocaïne uit containers in de have.. Zijn hoofdkwartier was toen café Bananas aan de rand van het Schipperskwartier.

In 2010 raakte hij betrokken bij een conflict over een verdwenen partij cocaïne van 200 kilo.

Colombianen

Nemo

P. werd door Nederlanders en Colombianen verantwoordelijk gesteld voor die partij. Betrokken waren waarschijnlijk de groep van Samir “Scarface” B. (doodgeschoten in 2014) en een groep Colombianen. De Colombiaan Obrison “Nemo” Cartagena Correa was voor de incasso bij P. naar Europa gereisd. De Griek zou vervolgens zijn bedreigd en zelfs een keer ontvoerd.

Nemo (31) werd op 21 april 2010 geliquideerd in een bos in Brasschaat. Zijn lichaam was in band gestoken en aangevreten door dieren. Eleftherios P. was één van de verdachten in het onderzoek naar de moord op de Colombiaan.

Nederlanders

Of de Griek verantwoordelijk was voor de dood van Cartagena Correa is onduidelijk. Er zijn berichten dat hij de Colombiaan ervan zou hebben overtuigd dat hij niet achter het verdwijnen van de cocaïne zou hebben gezeten. De Colombiaan zou zijn aandacht toen hebben verlegd naar de groep Amsterdammers. Die zouden hem hebben doodgeschoten, gedumpt en in brand gestoken.

De Nederlanders Nessim L. en Kadir Ç. kwamen toen enige tijd in beeld als verdachte maar die zaak kwam niet rond.

Zie ook:

‘Nederlanders verbrandden Colombiaan’

BMW Holleeder in Belgisch dossier (UPDATE)