Grives had scala aan drugs voorhanden

De raadkamer in Antwerpen heeft maandag de 34-jarige Nederlandse actrice Imanuelle Grives nog zeker voor een maand gevangen gehouden en haar zaak verwezen naar de correctionele rechtbank in Antwerpen. Het Antwerpse Openbaar Ministerie heeft de hoeveelheden drugs waarmee Grives en twee medeverdachten zijn opgepakt naar buiten gebracht.

Op 21 juli werden de drie vrouwen gecontroleerd aan de ingang van dancefestival Tomorrowland in Boom. Grives had 1 gram cannabis, 5 xtc-pillen, 15 gram MDMA (de werkzame stof in xtc-pillen), 10 gram cocaïne en 2,3 gram ketamine bij zich. Bij de huiszoeking op hun tijdelijke verblijfadres in Rumst werd nog meer drugs gevonden: 77 pillen, 1,80 gram hasj, 11,20 gram cocaïne, 11,80 gram amfetamine, 9,80 gram ketamine, 3,85 gram MDMA, 178,90 gram GHB en 1,20 gram cannabis.

De medeverdachten zijn twee vrouwen van 39 en 41 jaar uit de Verenigde Staten. De drie moeten zich verantwoorden voor mededaderschap aan handel in drugs en psychotrope stoffen in vereniging. Een datum voor het proces is er nog niet.