‘Groep Darko Saric achter megavangst Peru

Bij de 2.000 kilo cocaïne die vorige week in Peru in beslag is genomen was een Servische groep criminelen uit de kring van Darko Saric betrokken. Dat meldden Peruaanse media op basis van bronnen bij de Peruaanse drugspolitie. De zending was bestemd voor Nederland.

Asperges

De cocaïne was verstopt in een lading asperges in blik. De Serviër David Cufaj (24) werd naast zes mannen met Peruaanse nationaliteit aangehouden. Hij zou in contact staan met de financiers achter het transport. De Peruaanse crimineel José Carlos Ullón Rojas (41) is ook verdachte in de zaak. De Serviër was gevolgmachtigde van een Peruaanse mijnbouwonderneming.

Twintig jaar

Cufaj geldt in zijn thuisland als een talentvol bokser. In het onderzoek is samengewerkt met de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA). Volgens Peruaanse media zit er een Servische criminele organisatie achter Cufaj, en wel de groep van Darko Saric (foto) die nog steeds actief zou zijn. Saric zit een straf van twintig jaar cel uit in Servië voor zijn rol in coke-transporten naar Italië vanuit Brazilië.