Groningen: man dood door misdrijf (UPDATE)

In Groningen is maandagavond een man door een misdrijf om het leven gekomen. Het slachtoffer is een van oorsprong Somalische man (40), zonder vast woon- of verblijfplaats. Volgens de politie is de man bezweken aan "lichamelijk geweld". De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een verdachte aangehouden.

Maandagavond kreeg de politie een melding over een zwaargewonde man op de Korreweg in Groningen. Het slachtoffer bleek zo ernstig gewond dat hij niet veel later in het ziekenhuis is overleden.

Het slachtoffer is een 40-jarige man uit Somalië zonder vaste woon- of verblijfsplaats. Hij zou bekend zijn in Groningen omdat hij daar regelmatig over straat liep. Volgens buurtbewoners in de straat is de man rond 21.20 uur nog met twee mannen en twee vrouwen gezien. Toen het slachtoffer bewusteloos op de grond lag, waren zij al weg. De politie is dringend op zoek naar deze personen.

De politie meldt alleen dat het slachtoffer door "lichamelijk geweld" om het leven is gekomen.

UPDATE – In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie in Leek (Groningen) een verdachte aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man. de man kwam na getuigenverklaringen in beeld en is in zijn woning in Leek gearresteerd.