Groningen verbiedt benefietavond Satudarah

Burgemeester Peter den Oudsten van Groningen heeft een benefietavond verboden waar motorclub Satudarah mede-organisator van is. Den Oudsten zegt niets met Satudarah te maken willen hebben. Verder zegt hij dat er geen vergunning mogelijk is.

Niet faciliteren

Tegen RTV Noord zegt Den Oudsten dat het beleid van de gemeente is om Satudarah in de stad ‘niet te faciliteren’ omdat het is een organisatie is ‘waar heel veel verkeerde dingen in gebeuren’. De benefietavond zou 27 november worden gehouden in buurthuis De Oliemolen aan de Oliemuldersweg in Groningen. De opbrengst van de avond was bedoeld voor kinderen uit armoedegezinnen en kinderen in het asielzoekerscentrum van Groningen.

Donatie

Satudarah reageerde eerst boos. Volgens de club was de avond helemaal geen club-aangelegenheid. Woensdag heeft Satudarah in een persbericht bekend gemaakt zich formeel terug te trekken en spreekt de  hoop uit dat het benefiet alsnog een groot succes zal worden: ‘Het zou Peter den Oudsten sieren vanuit de gemeente Groningen een flinke donatie te doen aan de stichting ‘IK TRAKTEER’, om zo een en ander goed te maken.’