Groninger student om niks neergeschoten (VIDEO)

Zondagochtend is in Groningen een 21-jarige student gedeeltelijk verlamd geraakt nadat hij om niets werd neergeschoten. Eén jongen is inmiddels aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij dit schietincident, aldus de politie in Opsporing Verzocht.

Stappen

De 21-jarige student had zaterdagavond gewerkt in de bioscoop en was daarna gaan stappen met vrienden. Tegen de ochtend fietste hij alleen naar huis. Rond 05.00 reed hij op de Korreweg ter hoogte van het Benouilleplein langs drie lichtgetinte mannen die hem aanspraken. Ze vroegen of hij wat wilde drinken. De student kende ze niet maar stopte even en vertelde dat hij niets hoefde.

Knal

De politie begrijpt eigenlijk niet wat er daarna gebeurde: de drie gingen om hem heen staan, hij is aangevallen en ineens hoorde hij een knal. Dat bleek een schot. De student was toen al geraakt, hij kon nog wegrennen maar is tijdens zijn vlucht nog een paar keer beschoten. Inmiddels is duidelijk dat hij daardoor de rest van zijn leven verlamd zal blijven aan zijn onderlichaam vanaf zijn middel.

Een voorbijganger zorgde ervoor dat het 21-jarige slachtoffer zo snel mogelijk naar het ziekenhuis werd gebracht. Terwijl hij werd geopereerd, deed de politie sporenonderzoek op de Korreweg en buurtonderzoek. Dankzij getuigen is nog diezelfde ochtend een 19-jarige man uit Groningen als verdachte aangehouden.

Een van de twee andere daders is weggereden in een vermoedelijk groene Mazda Premacy.

https://youtu.be/wNZLnXstVnU