Groninger verdacht van poging tot moord op agenten

Op maandag 24 juni begint in de rechtbank in Groningen de rechtszaak tegen een 45-jarige Groninger die wordt verdacht van poging tot moord op twee politieagenten in zijn woonplaats op 17 oktober 2018. Ook wordt hij verdacht van wapenbezit. De man (een medewerker van het beveiligingsteam van het Groninger Museum) werd door de politie neergeschoten in een woning aan de Tussen Beide Markten vanwege een mogelijke dreiging.

Legaal bezit

Volgens de politie was de neergeschoten verdachte legaal in het bezit van een vuurwapen. Agenten gingen bij hem langs in een woning aan Tussen Beide Markten (de straat tussen de Grote Markt en de Vismarkt) om het wapen in beslag te nemen, omdat hij recent bij een ruzie betrokken was geraakt. Daarop ontstond een situatie “waarbij collega’s zich genoodzaakt voelden om te schieten”, aldus de politie. De bewoner raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Ruzie in relationele sfeer

Volgens ooggetuigen speelde het incident zich af in de relationele sfeer. De verdachte zou zijn vriendin uit huis hebben gezet. Toen ze terugkwam zou hij op haar hebben geschoten, waarna de politie kwam. Een anonieme bron verklaarde eerder tegenover RTV Noord dat het gaat om iemand met een aansturende functie binnen het beveiligingsteam. Het Groninger Museum wilde dat niet bevestigen.