Groningers boos om Yab Yum

Eigenaar Chris Kraijpoel van Yab Yum wordt belaagd door de Groningse familie Beishuizen omdat hij een exploitatieovereenkomst zou weigeren na te leven. Kraijpoel, die dat ontkent, moet voor de rechter verschijnen. In de dagvaarding staat dat de Groningers beweren dat Kraijpoel via een tussenpersoon gesprekken aan heeft geknoopt met de Groningse familie. Kraijpoel zou aan de Beishuizen-familie een onderlinge toezegging hebben gedaan.

Ze zouden zelfs aanspraak kunnen maken op de merknaam Yab Yum. Ze beweren dat Kraijpoel uiteindelijk weigerde een schriftelijke overeenkomst te ondertekenen. Kraijpoel zegt allang met een andere partij in zee te zijn gegaan.

De Beishuizens hebben een naam in de Groningen waar ze al een seksclub uitbaatten, onder meer De Woeste Hoeve in Matsloot.

Kraijpoel zelf krijgt geen exploitatievergunning van de gemeente Amsterdam omdat hij met politie en justitie in aanraking is geweest in onder meer een witwaszaak.

Hij maakte vorig jaar bekend dat Yab Yum op 1 januari 2012 weer open zou gaan. Eerder voerde hij juridische strijd om de overname met de vorige eigenaar Hennie Vittali.

Beishuizen eist in kort geding dat Kraijpoel de deal nakomt, onder een dwangsom van 500.000 euro.