Groot cocaïnelab ontdekt (VIDEO)

De Spaanse Nationale Politie heeft in een afgelegen villa in de buurt van Valencia een groot cokelab ontdekt. Er zijn 11 mensen gearresteerd, waaronder Spanjaarden, Colombianen, Albanezen en een Marokkaan.

De villa in El Puig werd permanent bewaakt. Door de geïsoleerde ligging was het voor de politie lastig om het pand ongemerkt te observeren. De bewaking van de villa stond onder toezicht van een Marokkaan, die 24 uur per dag bij het pand verbleef.

Colombiaanse “koks”

In het laboratorium werkten verschillende scheikundigen, ook wel “koks” genoemd. Ze waren door de criminele organisatie speciaal overgevlogen vanuit Colombia. De chemici extraheerden de cocaïne die verborgen was in verschillende ladingen, zoals palmolie en palmpitmeel. De ladingen zaten in containers die uit Zuid-Amerika in de haven van Pontevedra kwamen. Er zou zo’n 3000 kilo cocaïne gewonnen kunnen worden. In een andere haven dienen nog 12 verdachte containers te worden onderzocht.

Wietplantages

In de villa vonden agenten ook 8500 liter chemische stoffen die onder andere werden gebruikt bij het extraheren. In het gebouwencomplex werden ook ruimtes aangetroffen die op het punt stonden als wietplantages ingericht te worden.

Madrid

Onder de arrestanten, die in Madrid, Valladolid , Vigo, Valencia en Toledo werden opgepakt, bevinden zich volgens de Spaanse autoriteiten ook de Colombiaanse leiders van de bende. Zij woonden in luxe villa’s aan de Costa del Sol.

https://www.youtube.com/watch?v=FAIUg3_fKXY