Groot drugslab ontdekt bij leegstaande boerderij in Dalen

De politie heeft zondagavond in een leegstaande boerderij in het Drentse dorp Dalen een actief drugslab aangetroffen. Er zijn drie verdachten aangehouden. Het drugslab werd ontdekt na een anonieme tip over meerdere mensen die met witte vaten aan het slepen waren op het erf van de boerderij.

Sterke chemische lucht

De anonieme melding kwam rond 20.15 binnen. Toen agenten een kijkje namen bij de boerderij aan de Eldijk in Dalen roken ze een sterke chemische geur. Daarop kwamen meerdere politieauto’s en de brandweer ter plaatse. Een politiehelikopter bood ondersteuning vanuit de lucht.

Uit onderzoek blijkt volgens de politie dat het om een groot drugslab gaat. In de boerderij zijn ketels, vaten en grondstoffen voor de productie van synthetische drugs aangetroffen, met een totale waarde van naar schatting 750.000 euro. Om wat voor drugs het precies gaat, is nog onduidelijk.

Gevlucht

Toen de politie bij de boerderij arriveerde, sloegen er meerdere verdachten op de vlucht. Bij de boerderij werd een 32-jarige man uit Hoek van Holland direct aangehouden. Later werden er op de A28 bij Zwolle nog twee mannen van 31 en 37 uit Zwijndrecht aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De ontmanteling van het drugslab begint maandag.