Groot drugsonderzoek in Brabant (VIDEO)

De politie heeft dinsdagmorgen onder leiding van het landelijk parket invallen gedaan in Noord-Brabant. Volgens het landelijk parket waren er doorzoekingen in acht woningen, negen bedrijfspanden, een loods en een garagebox, in onder meer Eindhoven, Best en Helmond. Daarbij zijn vijf mannen aangehouden op verdenking van het witwassen van geld, fraude en de export van xtc, amfetamine, cocaïne en hennep. De handel zou zijn geleid vanuit een bloemengroothandel in Best.

(beeld archief)

MDMA

De groep zou met vracht- en bestelauto's verschillende soorten drugs hebben uitgevoerd naar Groot-Brittannië. Bij een controle vond de Engelse douane in april 48 kilo MDMA en 36 kilo amfetamine aan. Bij een andere gelegenheid werd een bestelbus onderschept met 23 kilo MDMA-poeder, 15 kilo xtc-pillen en 10 kilo cocaïne.

Tabletteermachine

In een loods in Best stonden een tabletteermachine en een betonmixer met MDMA-resten. In een andere loods waren drugschemicaliën aanwezig. De verdachten hadden ook drie vuurwapens en een nepvuurwapen voorhanden. Ten slotte werd een halve kilo amfetamine en een paar honderd gram hennep gepakt.

{youtube}_kmx_fwSv9c{/youtube}