Groot onderzoek naar cocaïnevangst in Antwerpen

Na de vondst van 527 kilo cocaïne in een container met dozen bananen in de Antwerpse haven zijn afgelopen woensdag vier verdachten aangehouden. Dat meldt het landelijk parket. Bij een doorzoeking in Amsterdam zijn twee vuurwapens gevonden.

Madrid

Het HARC-team onderschepte de de container met dozen bananen woensdag op de fruitkaai in Antwerpen, in samenwerking met de Nederlandse Douane en de Belgische autoriteiten. De cocaïne zat in tassen tussen de dozen met bananen.

De verdachten zijn mannen tussen de 19 en 42 jaar met de Nederlandse, Venezolaanse en Dominicaanse (2x) nationaliteit. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De vier staan niet (meer) op een Nederlands woonadres ingeschreven. Eén van hen verbleef in Diemen, twee zouden een adres hebben in Madrid en de vierde in Antwerpen. De rechter-commissaris in Rotterdam heeft de vier vrijdag voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Tienduizenden euro’s cash

Kort na de vondst van de container met de cocaïne zijn doorzoekingen gedaan in Rotterdam, Diemen en Amsterdam. In Diemen is 40.000 euro cash geld in beslag genomen en ook 10 dure horloges. In Amsterdam zijn twee vuurwapens gevonden. De vier verdachten zijn vervolgens in Rotterdam in een auto aangehouden.

Het onderzoek naar het drugstransport loopt bij het HARC-team van de FIOD in Amsterdam en staat onder leiding van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie.