Groot onderzoek naar faciliteren wietkwekerijen

De politie heeft dinsdagochtend in Nijmegen in zeven panden in Nijmegen doorzoekingen gedaan in het kader van een groot onderzoek naar witwaspraktijken en het faciliteren van wietkwekerijen. Een 26-jarige vrouw uit Nijmegen is aangehouden

Kwekerij

Twee van de panden waren bedrijfspanden, de rest woningen. De vrouw wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet en de Wet wapens en munitie. De politie heeft computers, mobiele telefoons, iPads, usb-sticks, administraties, geld, wapens en drugs in beslag genomen. Ook werd in één van de panden een kwekerij aangetroffen. Hoeveel verdachten er in beeld zijn heeft de politie niet laten weten.

Autobedrijf

In 2016 is de recherche naar aanleiding van binnengekomen informatie een onderzoek begonnen naar de handel en wandel van een autobedrijf aan de Ambachtsweg in Nijmegen. Het zou er alle schijn van hebben dat dit autobedrijf fungeerde als dekmantel voor een growshop.

Vanuit de growshop werden allerlei materialen geleverd ten behoeve van het opzetten van een kwekerij, onder meer voor stekken.

In het onderzoek is volgens de politie naar voren gekomen dat de growshop ook klanten uit het buitenland trok.

Daarnaast zou er sprake zijn geweest van het witwassen van crimineel geld.